‘Jouw dementie, mijn geschenk’

Algemeen

HUISSEN - Op woensdagavond 8 mei is Fennie Duinker-van Essen, schrijfster van het boek ‘Jouw dementie, mijn geschenk’, te gast in het Alzheimer Café Lingewaard in de Zandse Kerk in Huissen. 

Fennie schreef het boek over haar vader die op latere leeftijd te maken kreeg met vasculaire dementie. Zij vertelt over haar persoonlijke ervaringen als mantelzorger.  

Fennie vertelt over de belevenissen die zij met haar ouders meemaakt als haar vader de diagnose krijgt. Zij beschrijft het proces van het ‘niet - pluis gevoel’ tot na de dood van haar vader. Als mantelzorger wil zij het beste voor haar ouders en ervaart zij de verschillende belangen die dit met zich meebrengt. Het gevoel er soms alleen voor te staan. Het schuren bij het bewaken van haar eigen grenzen en de behoefte van de ander.

Het is soms komisch, verdrietig, pijnlijk en onrechtvaardig. Haar verhaal is herkenbaar en menselijk. Door haar rol als mantelzorger heeft de relatie met haar vader een extra waardevolle dimensie gekregen. Na afloop van de avond is er gelegenheid om het boek te kopen tegen contante betaling van 21,50 euro.

Iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp is welkom. Plaats: De Zandse Kerk, Van Wijkstraat 33 in Huissen. Tijd: De Kerk is open vanaf 19:00 uur. Het programma begint om 19:30 uur.
De toegang is gratis. Graag aanmelden voor deze avond per e-mail: lingewaard@alzheimervrijwilligers.nl.

Uitgelicht

Digitale krant