Het oorlogsmonument 'Waarom ik' (J.Maris)
Het oorlogsmonument 'Waarom ik' (J.Maris) Foto: M.van Eechoud

Herdenken en vieren in Bemmel

Algemeen

BEMMEL - Stichting deBol organiseert op 4 en 5 mei de Dodenherdenking en de Bevrijdingstocht! Het jaarthema 2024 van de 4 en 5 mei vieringen  is ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar Vrijheid’.

Laten we samen stil staan bij het verdriet van toen, maar ook samen blij zijn met onze vrijheid. Zeker in deze tijd moeten we extra dankbaar zijn dat wij hier in Nederland in vrijheid kunnen leven!

Op 4 mei wordt de Dodenherdenking in Bemmel georganiseerd met een bijeenkomst in de Theaterkerk Bemmel om 18.45 uur, (kerk open vanaf 18.30 uur), Tijdens de bijeenkomst zullen Burgemeester Nelly Kalfs, ds. Gertjan Boer en Henri Peren een korte toespraak houden en speelt Harmonie UDI en kan men luisteren naar prachtige muziek.

Vanaf 19.40 uur zal onder begeleiding van Eska een stille tocht worden gehouden naar de monumenten op de Kinkelenburglaan. De kinderen van de Tuin van de Vrijheid zullen bij de monumenten kaarsen aansteken!
Het bestuur van St. deBOL nodigt iedereen uit om mee te lopen in de Stille Tocht en bloemen neer te leggen na de 2 minuten stilte.

Op 5 mei halen de wandelaars van St. deBOL het bevrijdingsvuur op in Huissen en zij lopen hiermee via de Mariakapel op De Heuel,waar een korte herdenking zal zijn, naar Bemmel, waar het vuur zal blijven branden bij het oorlogsmonument aan de Kinkelenburglaan! Informatie: www.debolbemmel.nl.

Uitgelicht

Digitale krant