Sint-Jansvlinder met koekoekshommel op een kruldistel.
Sint-Jansvlinder met koekoekshommel op een kruldistel. Foto: Herman Hendriks

Natuurwandeling langs de Linge bij Bemmel

Algemeen

BEMMEL - Op zondag 12 mei om 11:00 uur houdt IVN RijnWaal een circa twee uur durende natuurwandeling in langs de Linge bij Bemmel. De excursie start vanaf de splitsing Karstraat/Lingefietspad ter hoogte van ScanaBouw, Nijverheidstraat 2, in Huissen en wordt geleid door de natuurgidsen Anja Straver en Ben Brouwer.

Langs de bermen bij de oever van de Linge is het al jaren goed toeven. Ieder jaar mogen we hier genieten van keizer libellen of blauwe weidebeekjuffers die eitjes afzetten in het water. Een fraaie schijnbok, Sint-Jansvlinders en wilde bijen en hommels doen zich daar te goed aan een keur van prachtige bloemen.
De tere schoonheid van deze niet alledaagse soorten moet je wel raken. Zullen ze er dit jaar nog zijn? Of zijn de bermen te vroeg gemaaid? Zingt de kleine karekiet in het riet? En hoeveel soorten watervogels kunnen we ontdekken? Waarom kunnen deze soorten hier gedijen en wat hebben de insecten, bloemen en vogels elkaar te bieden? Hoe vormen ze een levensgemeenschap? De antwoorden op die vragen zullen door onze gidsen worden gegeven.

Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deelname is op eigen risico. Meedoen is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van IVN RijnWaal wordt op prijs gesteld.

Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal. “Check onze site voor de actuele gegevens voordat u van huis gaat.”

Uitgelicht

Digitale krant