De Doornenburg rond 1930.
De Doornenburg rond 1930. Foto: Bron Nederlands Instituur voor Militaire Historie nummer 2155_4685.jp

Thema-avond en ledenvergadering Historische Kring Doornenburg

Algemeen

DOORNENBURG - Dinsdag 14 mei houdt de Historische Kring Doornenburg weer een thema-avond in combi met een jaarlijkse ledenvergadering. Begonnen wordt om 19:00 uur met een korte ledenvergadering. daarna volgt, rond 19:45 uur een lezing door drs. Isis Joling met als thema ‘Landschapsbiografie van kasteel Doornenburg’.

Drs. Isis Joling is afgestuurd aan de rijksuniversiteit van Groningen. Het onderwerp van haar scriptie was: de ontwikkeling van het historische landschap rond het kasteel tussen de zeventiende en negentiende eeuw. De aanleiding om deze scriptie te schrijven was de televisieserie Floris uit 1969 waarvan een groot deel van de opnames op kasteel Doornenburg plaatsvond. In de loop van de ruim twintig jaar dat mevrouw Joling de serie opnieuw bekeek, rezen er steeds meer vragen en groeide de interesse in de geschiedenis en het kastelenlandschap. 

"We zijn blij dat zij bereid is om haar kennis omtrent dit thema met ons te delen; het belooft een mooie en interessante lezing te worden… Deze avond is dinsdag 14 mei in de Ridderzaal van kasteel Doornenburg. Toegang gratis voor iedereen.

Uitgelicht

Digitale krant