De lente op zijn mooist kleurrijk uitgedost.
De lente op zijn mooist kleurrijk uitgedost. Foto: WSV Nooit te Ver

Nooit te ver loopt voor Gijsje Eigenwijsje

Algemeen

HUISSEN - De wandelaars van Nooit te Ver gaan zaterdag 11 mei naar Goirle. Zij nemen deel aan een kleurrijke wandeling door de natuur van en rond Goirle. Deelname aan deze wandeling betekent dat zij tevens lopen voor het goede doel van de stichting ‘Gijsje Eigenwijsje’.

Deze stichting is door de 9-jarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven met als doel: gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte een gratis weekje aan te bieden in een van de vakantiewoningen in de Kempische bossen. Langs deze weg maken de gezinnen mooie herinneringen, waar ze later met plezier aan terug kunnen denken. 

Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Er kan gekozen worden voor routes tussen de 5, 10, 20 of 25 km. Helaas ontbreekt een 15 km-route. De routes zijn goed omschreven en voorzien van een duidelijke bewegwijzering. Er wordt gestart vanaf Natuurpoort Roovertsche Leij, gelegen aan Gorps Baantje 1, te Goirle. Op de route zijn rustplaatsen. 

Het parcours gaat door de ongerepte Brabantse natuur en door het gebied van de Kempische landgoederen, die worden opgesierd met statige landhuizen en boerderijen. Dwars door dit gebied slingeren riviertjes, ook wel ‘leijen’ genoemd, die deze streek, samen met vennen, heide, bossen en charmante omliggende dorpjes, zeer afwisselend maken. 

Het belooft weer een gezellige en kleurrijke tocht te worden waarin de lente op zijn mooist is uitgedost. De tippelaars vertrekken uit Huissen om 9.00 uur, vanaf de opstapplaatsen nabij het Klaphek en hoek Bredestraat/Kampstuk. Rond 18.00 uur worden de wandelaars weer in Huissen terug verwacht.

Uitgelicht

Digitale krant