Afbeelding
Foto: M. Bouwmeister-Leenders

Jan Leenders, een begrip in Huissen

Algemeen

HUISSEN - In het nieuwste nummer van Mededelingen, het tijdschrift van de Historische Kring Huessen, vertelt Hans Hoen over de geschiedenis van deze bijzondere cafetaria Jan Leenders. Ook is er aandacht voor de R.A.F.A., een fabriek die ooit aan de Huismanstraat stond. Er werden onder andere caravans gebouwd.

Maar er valt meer te lezen en te zien. Zoals een fotoreportage over de herinrichting en opening van de vaste expositie in museum Hof van Hessen.
Verder worden oude foto’s besproken, is er aandacht voor speldjes uit Huissen én het monumentale huis van ‘juffrouw Hulsman’. De heer Harry van de Beld bood een originele publicatie, ‘Bekendmaking’, uit 1816 aan (heeft te maken met de overgang van Huissen naar Nederland). De voorzitterswisseling komt ook aan bod: Theo Janssen volgde Emile Smit op.

Dit alles en nog veel meer valt te lezen in Mededelingen nr. 2 van 2024. De leden krijgen het nummer thuisbezorgd. Losse exemplaren zijn te koop bij het stadsmuseum Hof van Hessen aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen. Dagelijks geopend van 13.00 tot 16.30 uur met uitzondering van de maandag. Vragen en opmerkingen over Mededelingen kan men mailen naar mededelingen@huessen.nl.

Uitgelicht

Digitale krant