Genieten van de Vrijheidsmaaltijd.
Genieten van de Vrijheidsmaaltijd. Foto: M. van Eechoud

Sfeervolle herdenking en viering in Bemmel

Algemeen

BEMMEL - De Dodenherdenking in Bemmel begon op 4 mei met een mooie en sfeervolle bijeenkomst in de Theaterkerk waar burgemeester Nelly Kalfs, Dominee Gertjan Boer en Henri Peren een toespraak hielden en er geluisterd werd naar prachtige muziek gespeeld door harmonie UDI. 

In de regen werd de Stille Tocht naar de monumenten aan de Kinkelenburglaan gehouden onder begeleiding van Eska. Na de 2 minuten stilte werden bloemen neergelegd en vertelden de kinderen van de Tuin van de Vrijheid hun verhaal met als thema: Wij willen geen oorlog! Wat doe jij voor onze vrijheid?

Het bestuur van St. deBol is alle aanwezigen dankbaar, die in de Theaterkerk waren,  en zeker ook allen die in de regen bij de monumenten bleven staan.

Op 5 mei haalden de deBol-wandelaars het vuur op in Huissen en brachten het eerst naar de Mariakapel op De Heuvel waar het GaDoorKoor zong en wethouder Aart Slob een korte toespraak hield. Daarna stond de Vrijheidsmaaltijd klaar voor alle wandelaars met heerlijke soep, broodjes en koffie.
Het was een hele gezellige en bijzondere bijeenkomst waar aan tafel, aan de hand van de 5 mei vragenkaartjes van het Nationaal Comité 4/5 mei, druk gediscussieerd werd over de gestelde vragen. Na de lunch werd het vuur naar het monument in Bemmel gebracht.

‘s Avonds genoten velen van het Bevrijdingsconcert in Huissen waar Bemmelaar Martijn van Vuuren, samen met De Volharding  de hele gemeenschap aan het zingen kreeg. Het bestuur van Stinase werd bedankt voor dit prachtige concert.

St.deBol hoopt in 2025 de herdenking en viering van 80 jaar Vrijheid met nog meer sfeer te mogen organiseren! (Informatie: www.debolbemmel.nl.)

Uitgelicht

Digitale krant