Zes groene zomerconcerten in Ressen

Algemeen

RESSEN - Vanaf zondag 24 juli kunt u 6 zondagen vanaf half 11 genieten van een reeks klassieke concerten in het eeuwenoude kerkje te Ressen. Initiatiefnemer is Dolf Thedinga, koster op het Erfgoed van Rustiek Ressen in Lingewaard.

Op donderdag 21 juli stapte Rien Adolfs, medebewoner van het rustieke Ressen, op de fiets richting De Plak in Bemmel. Het idee van de heer Thedinga werd door Adolfs voorgesteld aan jeugdigen van stichting Talento Metissimo. Hoofddoel is de wandelaars en fietsers op hun route te laten genieten van de prachtige akoestiek in het 12e eeuwse oude kerkje. En u raadt het al: Om dit alles in stand te houden!

Reacties van jeugd

De jeugdigen van Metissimo vroegen zich af: "Waarom moet er een autobaan door Ressen en Bemmel komen? Wij fietsen iedere dag op de Herckenrathweg omdat we in Nijmegen op school zitten. Daar komen heel veel (basis)schoolkinderen, dat wordt dan veel te gevaarlijk. Wij gaan voor veiligheid en behoudt van Ressen en Bemmel zoals het nu is.

Groene zomerconcerten

Onlangs hadden we in Ressen ons eerste schaakconcert met recital en simultaan en dat was keigaaf. We vinden het een hele eer dat we worden gevraagd; het is een nieuw initiatief en we staan achter het groene plan.

Wie strijkt er mee? Solisten en zomer-musici voor klassieke kamermuziek: van harte welkom! U kunt zich opgeven via de website van Talento Metissimo of een belletje naar Ikira Wortel of Karen Langerwerf: 0481 465786 of 06 25506566.

Uitgelicht

Digitale krant