De Gendtse Avondwandel-4-daagse

Algemeen

GENDT - Afgelopen week hebben de inwoners van Gendt en Doornenburg het programmaboekje weer mogen ontvangen van de zevende editie van de Avondwandel-4-daagse voor de schooljeugd, die gehouden wordt van 30 mei tot en met 2 juni. Evenals voorgaande jaren is er voor de jongste jeugd een route uitgestippeld van 3,5 km en voor de oudere jeugd een van 7 km. Op een meter meer of minder wordt niet gekeken.

De kinderen hebben zich via de beide basisscholen al kunnen inschrijven en het aantal van 400 deelnemende kinderen zal dit jaar ook weer worden gehaald. Mochten er toch nog kinderen zijn die zich nog niet hebben aangemeld, dan is dit via de website van de Bataven altijd nog mogelijk.

Naast de deelname van kinderen is de organisatie ook altijd weer blij met de massale ondersteuning van (groot)ouders en andere begeleiders op de wandelavonden. Zij mogen ook gratis mee lopen en bij deze een beroep aan alle ouders/verzorgers om vrolijk een avondje mee te lopen. En niet vrolijk mag ook, want dan verandert de stemming wel zodra de wandeltocht gaat beginnen.

Gelukkig weten we ons ook dit jaar weer gesteund door de veelal plaatselijke ondernemers. Zij maken het ook mogelijk dat de kinderen op alle wandelavonden een hapje en drankje ontvangen. Elke avond krijgen ze natuurlijk wat te drinken, maar aanvullend verzorgt de AH Geveling op twee avonden een lekkere snack, verzorgt de Coop op twee avonden wat gezond fruit en levert Slagerij Buurman jaarlijks weer honderden heerlijke gehaktballen. Dit jaar zal Wijs IJs weer de kinderen een lekkere afkoeling bezorgen. De kinderen (en ook begeleiders) komen derhalve niets tekort op deze avonden, waarbij het inschrijfgeld ook dit jaar weer op het laagdrempelige bedrag van 2,50 euro is vast gehouden.

Voor de muzikale omlijsting verzorgt dweilband 'Fanfare word je Zeeziek' op woensdagavond een optreden op het grasveld bij het oude gemeentehuis en speelt De Zwabberbent weer als vanouds op het pleintje bij Sint-Josef. Op de avond van de intocht zullen de deelnemers weer een prachtige roos uitgereikt krijgen van Bloemsierkunst De Gent en gaan de kinderen onder de muzikale begeleiding van harmonie Sint-Caecillia en de jeugdband van Sint-Sebastianus de laatste meters door de dorpskern van Gendt wandelen.

Uitgelicht

Digitale krant