Afbeelding

De Moeshoeve Huissen

Algemeen

HUISSEN - Lingewaard Natuurlijk verzorgt al jaren natuurlessen voor de kinderen van de Lingewaardse basisscholen en moestuintjes voor schoolkinderen in Bemmel. Dit jaar is er voor het eerst een moestuintjescomplex voor kinderen van basisscholen in Huissen, het tuinderstadje in de Betuwe.

Inmiddels zijn er meer dan tien tuintjes in gebruik genomen door kinderen uit Huissen. Er is echter nog ruimte voor andere ‘kleine’ tuinders met grote ambities. Iedere deelnemer krijgt het hele tuinseizoen de beschikking over ca 10 m2 om zelf, naar eigen inzicht, groente te verbouwen. Deskundige hulp is aanwezig op maandag van 18:30 – 20:00 uur, woensdag van 15:00 – 17:00 uur en zaterdag van 09:30 – 12:00 uur.

Wat is er nu leuker dan buiten zijn? Met je handen in de aarde wroeten, zaaien, zorgen en oogsten? Je bent lekker buiten, en ondertussen leer je spelenderwijs over de soorten groenten en fruit die er zijn, hoe een zaadje of plantje geplant wordt, hoe dat ontkiemt en groeit en wat je moet doen om het plantje te verzorgen. Je leert over de seizoenen, het weer, over beestjes die je helpen (wormen) of tegenwerken (slakken/luis) bij het verbouwen van groenten en fruit. En uiteindelijk kun je proeven van je eigen oogst. Naast tuinierende kinderen is er ook ruimte voor (groot)ouders om onze jonge tuinders met raad en daad ter zijde te staan. Aanmelden of nadere informatie bij Monique Buurman: moestuinenhuissen@lingewaardnatuurlijk.nl.

Uitgelicht

Digitale krant