Opbrengst collecte KWF

Algemeen

BEMMEL – De collecte voor KWF Kankerbestrijding in Lingewaard heeft liefst 21.337,07 euro opgebracht! Het fonds is iedereen die heeft gegeven aan de collectanten, zeer dankbaar. En uiteraard ook alle collectanten die hun tijd en inzet hiervoor hebben gegeven.

De afzonderlijke kerkdorpen hebben het volgende bedrag opgehaald: Huissen-7646,86 Bemmel/Ressen-5906,85 Gendt-3695,46 Angeren-1619,43 Doornenburg-1499,99 en Haalderen-968,48 euro.

Dankzij deze vrijgevigheid kan KWF investeren in nieuwe doorbraken in kankeronderzoek, zodat samen de dag steeds dichterbij gebracht wordt, dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.

Dankzij doorbraken in kankeronderzoek overleven patiënten nu bepaalde soorten kanker waar ze vroeger aan zouden zijn gestorven. Sinds de oprichting van KWF in 1949 is het percentage patiënten dat vijf jaar na hun diagnose nog in leven is, gestegen van 25 naar 62 procent. Door innovatie en techniek kunnen we nieuwe doorbraken in kankeronderzoek versnellen. Als je geld geeft voor onderzoek, geef je dus eigenlijk tijd aan iemand met kanker. Lees meer over actuele ontwikkelingen op het gebied van kankeronderzoek op kwf.nl/nieuwedoorbraken

Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan! Doneer online via kwf.nl; Sms ‘gift’ naar 4333 en doneer eenmalig drie euro.

Uitgelicht

Digitale krant