Energiedetectives Lingewaard ontmoeten Jamai. Foto: M. Balvers
Energiedetectives Lingewaard ontmoeten Jamai. Foto: M. Balvers Foto: M. Balvers

Lingewaard Energie op stap met energiedetectives

Algemeen

LINGEWAARD - Lingewaard Energie kijkt samen met energiedetectives van IKC’s De Tichelaar, Marang en Donatushof terug op een geslaagde Waterspaardersdag bij Ajax.

Onder begeleiding van prinses Laurentien en Jamai hebben de leerlingen een bijzonder leerzame dag achter de rug. Op deze dag, waar zo’n 200 kinderen aanwezig waren, werd nogmaals duidelijk dat we aan de slag moeten voor een duurzame toekomst. Energie besparen, dit samen doen en de rol van kinderen werden als belangrijkste punten samengevat. Op twaalf basisscholen in Lingewaard zijn energiedetectives van het energiebesparingsproject ‘De Knop om’ hiermee al volop aan de slag.

Omdat de KNVB zich heeft aangesloten bij de Waterspaarders beweging werd gekozen om de dag te houden bij een sportlocatie. Want ook bij sportlocaties is aandacht voor duurzaamheid belangrijk. Energie en water besparen, onder andere door korter douchen, kan bij sportclubs veel opleveren voor het milieu en de clubkas.

Hoogtepunt van de dag was de uitdaging: 'Samen houden we de aarde hoog'. Met z’n allen, dus ook prinses Laurentien, Jamai en jeugdspelers van Ajax, gedurende 5 minuten een bal hooghouden.

Uitgelicht

Digitale krant