Logo gemeentenieuwsonline.nl

Er is veel te doen…. kom ook!

HUISSEN - In de adventsperiode ‘Ver weg en ver-wachten’ zijn er in de protestantse kerk in Huissen wekelijkse vieringen om 10.00 uur. De kerkzaal is feestelijk ingericht met een prachtige kerstboom. Maar ook met wekelijkse nieuwe liturgische bloemschikkingen.

Afgelopen zondag vierden we eerste advent en ging het over ‘moed inspreken’. ’s Avonds hielden we een Taizé-viering, geïnspireerd door de oecumenische kloostergemeenschap van Taizé. Zang, korte meditatieve momenten van stilte, persoonlijk gebed en schriftlezing. Tweede advent staat de morgenviering in het teken van ‘blijven geloven in vrede’. En ’s middags (vanaf 13.30 uur) gaan we op zoek naar ‘lichtpuntjes’ in de Kliederkerk. Toegankelijk voor jong en oud. Een open en creatieve ruimte voor iedereen. Knutselen, verhalen vertellen en iets eten en drinken.

Op derde advent gaat de viering over ‘een woestijn vol bloemen’. Op maandag 18 december is er een kerstviering op de middag met aansluitend een hapje en een drankje. In diezelfde week is er een kinderkerstzangmiddag op vrijdag 22 december van 16 – 17 uur. En iedere vrijdagmiddag is de kerk open van 14 – 16 uur voor een praatje of stilte, een kopje thee of koffie... Geïnteresseerd? Je bent bij alle activiteiten meer dan welkom. Loop gerust eens binnen.

Kerkdienst

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35 – zondag 10 december 2017: tweede advent, ‘blijven geloven in vrede’, 10.00 uur, voorganger ds. Matthijs Glastra.

reageer als eerste
Meer berichten