Diamond painting werk van Simone Derksen
Diamond painting werk van Simone Derksen

Nieuwe en oude technieken in etalage bouwman in Angeren

Algemeen

ANGEREN - Drie inwoners van Angeren exposeren hun werk komende zes weken in de etalage van de voormalige schoenwinkel Bouwman aan de Jan Joostenstraat nummer 20 in Angeren.

Simone Derksen woont sinds 2008 in Angeren. Zij is opgeleid als activiteitenbegeleidster en altijd creatief bezig. Twee jaar geleden heeft zij het diamond painting ontdekt. Volgens haar wordt het nu in Nederland een rage. Bij deze techniek plakt men met een pincet kleine steentjes/kraaltjes op een stramien. Meestal zijn deze voorgedrukt en voorgelijmd. Zeven werken zijn er van Simone te zien.

Marrij Hermsen borduurt al jaren, meestal telpatronen. Zeventien borduurwerken zijn er nu tentoongesteld. Twee schellekoorden met boerderijen en werkzaamheden op de boerderij. Ook heeft zij tekeningen van Rie Cramer geborduurd.

Rinie Tijssen-Scholten volgt sinds vier jaar cursussen bij Riny van de Pas uit Huissen. Momenteel in het Gemeenschapshuis in Huissen-zand. Zij vindt het erg leuk om te doen en exposeert nu acht werken. Deze zijn geschilderd met acryl verf. Rinie toont enkele abstracte en figuratieve werken. Dit alles is te zien tot 16 januari.

Uitgelicht

Digitale krant