Gespreksgroep voor ouders met een kind met autisme

Algemeen

BEMMEL - In de zoektocht naar de juiste ondersteuning loop je als ouder waarvan één of meerdere kinderen de diagnose ASS heeft, tegen zaken aan die onzekerheid en emoties teweegbrengen. Ook heb je soms te maken met onbegrip vanuit de eigen familie/directe omgeving.

Herken jij je in dit verhaal, dan biedt de gesprekgroep voor ouders met kinderen met autisme uitkomst. De avonden vinden tweemaandelijks plaats en zijn bedoeld om ervaringen te delen en steun te ervaren. Geen twee kinderen met autisme zijn hetzelfde en iedere leeftijd vraagt om andere benadering. Dingen waar je als ouder dagelijks tegenaan loopt, zijn voor iedereen herkenbaar. Het delen zonder jezelf te hoeven verantwoorden is dan fijn. Het uitwisselen van tips en adviezen met andere ouders kan je verder helpen, beter wegwijs en sterker maken. “Als ouders van een kind met autisme heb je elkaar nodig en samen sta je sterker dan alleen”, aldus één van de deelnemers.

In 2018 zal er tijdens de bijeenkomsten ook ruimte zijn voor een training mindfulness. Voor ouders van kinderen met autisme is geduld en rust namelijk erg belangrijk en dat is soms moeilijk te vinden als de hulpvraag van je kind erg groot is. Ben je zelf ouder en mocht je interesse hebben om aan te sluiten dan kan dat op donderdag 6 februari bij SWL, Cuperstraat 9 in Bemmel van 20.00 tot 22.00 uur. Kosten(koffie/ thee): twee euro. Voor aanmelding of meer informatie: Monique Ritzen, mantelzorgconsulent SWL, 06 22933258 of vrijwillig coördinator: Sharon Michels- Kleinbussink 06 42231578.

Uitgelicht

Digitale krant