Logo gemeentenieuwsonline.nl

Voorlichtingsavond/workshop mindfulness

BEMMEL - Op dinsdagavond 27 februari van 20.00 tot 21.30 uur is er een kennismakingsworkshop Mindfulness speciaal voor ouders van kinderen met een beperking. Dan kan het gaan om ouders die zorgen voor een kind met autisme, een verstandelijke beperking of een lichamelijke handicap.

 

Marieke Abeling, trainer en coach in mindfulness (www.mindful-everyday.nl) zal uitleg geven over hoe deze methode je kan helpen om anders om te gaan met emoties, pijn en stress en dat daardoor langdurige klachten zoals vermoeidheid kunnen afnemen. Deze klachten komen vaker voor bij ouders die extra zorg hebben voor een kind. Tijdens deze avond kunnen de deelnemers ervaren wat mindfulness inhoudt en, door middel van een aantal oefeningen proeven of het effect heeft.

Marieke Abeling heeft ruime ervaring met het coachen van zowel volwassenen als kinderen.

Enkele reacties van deelnemers: 'Ik was verwonderd, echt oprecht verwonderd, dat mindfulness zo goed werkt'; 'Bij mij is er niets veranderd, maar ik ga anders met de dingen om'; Deze avond is tot stand gekomen i.s.m. met de gespreksgroep voor ouders met een kind met autisme en het Steunpunt Mantelzorg (SWL).

Locatie: SWL, Cuperstraat 9 Bemmel; Kosten: geen. Voor aanmelding of meer informatie: Monique Ritzen, mantelzorgconsulent SWL, E-mail; m.ritzen@swlingewaard.nl of 06 22933258.

Meer berichten