Logo gemeentenieuwsonline.nl
Frans Timmermans met Marigold (Foto: guus versmissen)
Frans Timmermans met Marigold (Foto: guus versmissen) (Foto: guus versmissen)

Betuwse Marigold op niveau van Europese Commissie

BETUWE - Begin februari was wederom een delegatie van het Exoduscomité in Brussel aanwezig bij het jaarcongres van de Stichting Liberation Route Europe. Het program voor de bijna 300 aanwezigen was gevariëerd en informatief. Sprekers uit Amerika en Europa gaven hun visie met betrekking tot hedendaags herdenken.

 

Bekwaam spreker en grondlegger van de Liberation Route Europe,Jurriaan de Mol, benaderde het publiek met de koers die men zou moeten volgen richting het bereiken van een breed publiek; in het bijzonder de jeugd. De vice-president van de Europese Commissie, de heer Frans Timmermans, hield een hartverwarmend betoog voor samenwerking en het recht doen aan geschiedenis.

Een hoogtepunt voor het Exoduscomité
Na het formele deel van het congres kreeg Martien van Hemmen, als voorzitter van het Exoduscomité, de gelegenheid kennis te maken met Frans Timmermans. Bijzonder was zijn belangstelling voor de Marigold Memorial als symbool voor burgers in oorlogstijd. Met het grootste plezier werd de Marigold pin gestoken op het revers van de Vice president van de Europese Commissie. Dat gebeurde onder toeziend oog van Marigold ambassadeur Josef Gietemann uit Kleve. Wij zijn zeer ingenomen met de hartverwarmende reactie van de heer Timmermans en hopen dat er een morele stap is gezet om eens tot een internationale dag van de burger in oorlogstijd te komen.
Onlangs is de Stichting Marigold Memorial opgericht en één van de speerpunten van het nieuwe bestuur is om daaraan te gaan werken.
Met trots kijken wij terug op deze conferentie.

Meer berichten