Logo gemeentenieuwsonline.nl

De geschiedenis van De Leemkuulers (12)

BEMMEL - 25 juni 2018 bestaat Egerländerkapel De Leemkuulers, uit Bemmel, 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt u lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2003. Dit jaar is een 'rampjaar' voor ons geworden. Op 10 januari werden we opgeschrikt met het bericht dat onze muzikant Henk van Gelder was overleden. Henk was een geweldige flügelspeler. Naast muziek maken was Henk ook de gangmaker als het op feesten aankwam. Hij verzorgde ook elk jaar het boekje dat verscheen voor ons jaarconcert. Ook bij het versieren van zaal en podium was hij onze 'voorman"'. Op 22 december het volgende fatale bericht dat Martin Arends was overleden. Martin kon 'zingen' op zijn tenorhorn. Martin heeft ook enige jaren in het bestuur gezeten en heeft met zijn inbreng ons gebracht waar we nu zijn. Bij beide crematies hebben we hen de laatste eer gebracht. Het was erg emotioneel als je moet spelen bij dit gebeuren.

Dit jaar hebben we een (tweedehands) aanhangwagen gekocht. Deze is door enkele leden helemaal opgeknapt en geschilderd. In deze aanhanger kan al ons geluid mee die we nodig hebben om een goed optreden te verzorgen.                

Bijzondere activiteiten in dit jubileu jaar

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur. Kosten 5 euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Tevens is er een mini-kerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis, Vlinderfonds).

Meer berichten