Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kerk in de oorlog 1944-1945 verwoest
Kerk in de oorlog 1944-1945 verwoest (Foto: onbekend)

Fotopresentatie 'n Stukje verleden van Haalderen

HAALDEREN - Donderdag 22 maart verzorg de Historisch Kring een fotopresentatie met historische foto’s van het dorp Haalderen. We gaan terug in de tijd vanaf het jaar 1500 tot 2000, met foto’s en korte verhalen over het verleden van Haalderen

Van en over het dorp worden 400 foto’s en plattegronden getoond en aangevuld met teksten over de geschiedenis. Tot de Tweede Wereldoorlog was Haalderen nog een kleine gemeenschap die voornamelijk bestond uit een aantal boerderijen en buurtschappen. Een dorp liggend aan de dijk langs de Waal en gekenmerkt door zijn unieke kolken. Maar ook een dorp dat weer levensvatbaar werd door de steenfabrieken, het bouwen van een eigen school in1918 en een eigen kerk in 1933.

Diverse onderwerpen komen voorbij met foto’s van onder andere.: Steenfabrieken - Voetbal - School - Kerk - Families - Kolken - Oorlog en oorlogsschade – Verdwenen huizen - Kroetfabriek - IJssellinie - Kamtsjatka - De pottenbakkerij - Winkels - enzovoort.

"U mag dit vooral niet missen als u straks ook thuis over een stukje verleden van Haalderen wilt kunnen vertellen." De avond is niet alleen bedoeld voor 50-plussers, maar ook voor onze jongeren en nieuwe bewoners die iets willen zien en horen over de historie van Haalderen. Een nostalgische live muziek luistert deze avond op.

De presentatie wordt verzorgd door de Historische Kring Bemmel-Haalderen-Ressen op donderdag 22 maart in dorpshuis De Tichel Haalderen, de deuren staan open om19.30 uur. Om 19.45 uur start de presentatie. Toegang is gratis en de koffie staat klaar. Meer info staat op www.historischekringbemmel.nl. "Hebt u nog oude foto's en documenten? Laat het ons weten."

Meer berichten