Logo gemeentenieuwsonline.nl

Presentaties van vwo-profielwerkstukken op OBC

Sven Ledder en Midas Diepstraten, de winnaars van de OBC PWS Prijs 2018. In het midden Gea Boerboom, hun PWS-begeleider.
Sven Ledder en Midas Diepstraten, de winnaars van de OBC PWS Prijs 2018. In het midden Gea Boerboom, hun PWS-begeleider.

BEMMEL - Op de OBC Wetenschapsavond – donderdag 1 maart op het Over Betuwe College in Bemmel - hebben alle leerlingen van vwo 6 hun profielwerkstukken gepresenteerd aan het publiek dat bestond uit leerlingen van vwo 5, ouders van V6-leerlingen en docenten.

De presentatie bestond eruit dat de leerlingen eerst een soort ‘marktkraam’ hebben ingericht en bemenst. Ze mochten op die manier het publiek naar hun volgende, officiële presentatie ‘lokken’. In een lokaal kregen de leerlingen tien minuten de gelegenheid om een mondelinge presentatie te geven over hun PWS.
De avond werd afgesloten met de uitreiking van de OBC PWS Prijs (voor vwo-leerlingen). De OBC PWS Prijs 2018 bestond uit een certificaat, een vvv-bon en het blad Quest voor beide makers van het beste werkstuk. Aan drie oud-docenten van het OBC is gevraagd om zich te buigen over zeven werkstukken, die door de begeleiders van de profielwerkstukken waren genomineerd. De ingeleverde werkstukken boden gezamenlijk een breed spectrum aan onderwerpen: wonen op het water, het glazen plafond, ADHD-symptomen, muziek en het geheugen, zwerfafval en nudging, kindertekeningen en gescheiden ouders, vleugelprofielen.

De jury was unaniem in haar oordeel dat Midas Diepstraten en Sven Ledder de prijs in ontvangst mochten nemen. Deze leerlingen hebben zich gebogen over de vraag wat de invloed is van muziek op het geheugenreproductievermogen. De jury was met name erg te spreken over het maatschappelijk relevante onderwerp, de manier waarop de tekst van het PWS prikkelde tot verder lezen en de duidelijke afbakening van het onderzoek.

Meer berichten