Diabetes type 2 succesvol te lijf gaan Herstelcirkel in de wijk ook gestart in Huissen

Algemeen

HUISSEN - "Sinds februari zijn wij, een groep van tien zeer gemotiveerde deelnemers uit Huissen, gestart met het project 'Herstelcirkel in de wijk' om onze diabetes type 2 te lijf te gaan. De resultaten laten zich in de eerste twee maanden van het project al duidelijk zien."

"In Huissen zijn we gestart met tien deelnemers in januari met een kennismakingsbijeenkomst. Het project duurt minimaal één jaar. De begeleiding wordt gedaan door twee leefkrachtcoaches, een diëtiste en een projectbegeleidster. Maar we moeten het zelf doen!

Inmiddels hebben we een aantal activiteiten opgestart zoals een wandelgroep, een fietsgroep en een kookclub. We komen ongeveer eenmaal per vier weken bij elkaar om alle ideeën, activiteiten en bijzonderheden te bespreken en ook om elkaar weer te motiveren. In de communicatie naar elkaar maken wij gebruik van een groepsapp en maken wij ook gebruik van de applicatie 'Wij helpen', waar wij onze agenda en documenten delen."

"Bent u diabetespatiënt en ook geïnteresseerd, dan vindt u meer gedetailleerde informatie over dit project met ervaringen van deelnemers op www.herstelcirkel.nl of u kunt een mail sturen aan welkom@herstelcirkel.nl. Wilt u ook meer bewegen en een keer deelnemen aan een wandeling of een fietstocht? Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan een wandeling of fietstocht." Contact via Conny Giesen, 06 30545221 of e-mail connygiesen@outlook.com. Of algemeen e-mailadres: herstelcirkelhuissen@outloo.com.

Uitgelicht

Digitale krant