Afbeelding

Programma Koningsdag Bemmel

Algemeen

BEMMEL - Het 111-jarige Oranje Comité Bemmel-Ressen organiseert dit jaar voor Bemmel op het Kinkelplein:

* Optocht met versierde fietsen, rolstoelen, steps, karren of skelters, begeleid door drumfanfare Eska, oldtimer-tractoren rijden samen met de stoet. Prijzen voor de mooist versierde fietsen. Verzamelen om 10.00 uur bij zorgcomplex De Gouden Appel (Liduina). Vertrek om 10.30 uur. Aankomst Kinkelplein om 11.00 en om 11.30 uur prijsuitreiking voor de mooist versierde fietsen, rolstoelen, karren of skelters.

* Vrij zwemmen voor kinderen vanaf groep 3: in het bezit van minimaal zwemdiploma A. In het zwembad van Laco om 9.30 of 10.30 uur.

* Straattekenwedstrijd op het Kinkelplein van 11.30 tot 13.00 uur. (Krijt af te halen bij de stand van het Oranje Comité, traktatie en lootjes na inleveren krijt). Om 13.15 uur prijsuitreiking voor de mooiste straattekeningen.

* Om 10.00 uur begin vlooienmarkt voor volwassenen. Inschrijven via info@oranjecomitebemmel.nl.

* 13.30 – 17.00 uur: Oranje Kindervrijmarkt met diverse gratis attracties. Dit jaar hebben we de volgende gratis attracties: schaatsbaan, mechanische stier, lasergame, klimglijbaan, kinderland, overdekt springkussen, Mission Impossible, gratis suikerspin en popcorn.

Pas na de prijsuitreiking begint de kindervrijmarkt, voor die tijd mogen er geen kleedjes op de straattekeningen gelegd worden! Neem zelf een kleedje mee om op te zitten. De Oranje Kindervrij-markt is niet bedoeld voor commerciële partijen.

* Oldtimer-tractoren bekijken.

* Afsluiting met rad van fortuin om 17.15 uur. Lootjes verkrijgbaar bij ijssalon Maarten Liet, Dorpsstraat 50a in Bemmel en tijdens de festiviteiten.

Inschrijven voor de kinderactiviteiten kan via de website of email naar aanmelden@oranjecomitebemmel.nl, graag vermelden met welke activiteit je mee wilt doen en je leeftijd.

Recycling bruikbare spullen: alle niet-verkochte vrijmarktspullen kunnen worden ingeleverd bij het innamepunt nabij De Kinkel. Daar worden de goederen op bruikbaarheid onderzocht; deze gaan naar voedselbanken en via diverse instanties naar mensen die ze nog goed kunnen gebruiken. Want weggooien is zonde!

De muzikale begeleiding op deze Koningsdag wordt verzorgd door 'Starmusic Events' uit Bemmel .

Belangrijk: Houdt u er rekening mee dat vanwege al deze activiteiten er op donderdag 26 april na 14.00 uur niet meer geparkeerd kan worden op het Kinkelplein.

Ook zal tijdens de Koningsdag de Van Ambestraat (vanaf de Ponylaan), de Dorpsstraat tot en met inrit Kinkelenburglaan, de gehele Kinkelenburglaan en het Kinkelplein, afgesloten zijn voor verkeer. Daarom verzoeken we de omwonenden hun auto's op vrijdag 27 april voor 08.00 uur buiten de afgezette straten te zetten. Om 18.00 uur wordt de blokkade weer opgeheven.

Bezitters van oldtimer-voertuigen die graag hun voertuig willen tentoonstellen op het Kinkelplein kunnen zich opgeven via info@oranjecomitebemmel.nl.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Koningsdag-activiteiten. Deelname en attracties voor kinderen zijn gratis.

Afbeelding
Afbeelding

Uitgelicht

Digitale krant