AED bij dorpshuis De Tichel (foto: Leunen Fotografie)
AED bij dorpshuis De Tichel (foto: Leunen Fotografie) Leunen Fotografie

'AED-cursus Haalderen groot succes!

Algemeen

HAALDEREN- Afgelopen donderdagavonden 17 en 24 mei, stonden bij dorpshuis De Tichel in het teken van een AED-cursus, ook wel reanimatiecursus genoemd. Dit is georganiseerd door een samenwerking tussen de ehbo-vereniging Bemmel – Haalderen en Platform ‘Haalderen leeft!’.

Door de samenwerking konden inwoners voor slechts tien euro deelnemen aan de reanimatiecursus. Liefst tien mensen, nagenoeg het maximale aantal, hebben deelgenomen aan deze cursus. Met succes hebben zij de cursus afgerond en kunnen nu hulpverlening bieden op het gebied van reanimaties.
In januari 2017 gaven inwoners aan dat er meer bekendheid moest komen over het gebruik van een AED, waardoor het een plekje heeft gekregen in het dorpsontwikkelingsplan van Haalderen. Hierdoor voelde het platform, in samenspraak met de ehbo-vereniging, zich genoodzaakt om de cursus aan te bieden tegen een scherpe prijs. Het Platform gaat kijken samen met de ehbo-vereniging Bemmel – Haalderen op welke data nieuwe cursussen worden aangeboden. Samen streven zij naar zoveel mogelijk burgerhulpverleners!

Uitgelicht

Digitale krant