Afbeelding

Kleurrijke quilts, keramiek en natuursteen in etalage Bouwman Angeren

Algemeen

ANGEREN - Het is de initiatiefnemers voor de twaalfde keer gelukt een expositie in te richten met werken die zijn gemaakt door mensen die op een of andere manier een binding hebben met Angeren.

Anne-marie Bosman-Pennekamp woont op haar ouderlijk huis bij de Rijkerswoerdse plassen. Haar man is geboren en opgegroeid In Angeren en zij komen er nog vaak bij familie en vrienden. In 1980 kreeg Anne-marie een beeldje gemaakt van klei cadeau, voorstellende moeder en kind. Dit vond zij zo mooi dat ze dacht zoiets wil ik ook proberen te maken als ik vrije tijd heb. Ze is cursussen gaan volgen in Elst met Gonny Willemsen als lerares. Daarna bij de Open Academie in Bemmel, waar toen Henk van Meurs les gaf. Nu gaat zij tijdens de wintermaanden met vriendinnen aan het werk en inspireren en helpen ze elkaar. De werken die Anne-marie in de etalage laat zien zijn gemaakt in diverse technieken, raku gestookt, gepolijst natuursteen, gietwerk en gebakken klei.

Miep Tilleman-Besselink is in 1936 in Angeren geboren en woont al meer dan 50 jaar in Elden. Zij kwam met het quilten in aanraking toen een bekende quiltster uit Amsterdam in Elden kwam wonen. Dat was in 1991 en Miep volgde daarna cursussen bij haar. Nu quilt zij nog steeds elke week met een aantal vrouwen op de maandagmiddag. Meestal bij een van hen thuis. Zij werkt met bestaande patronen uit boeken en van websites. De kleuren kiest zij zelf. De meeste quilten vertellen een verhaal. Te zien zijn onder andere:

Een traditionele quilt helemaal gemaakt met Staphorster lapjes. Een erfgoed quilt waarin herinneringen zijn verwerkt, bijzondere lapjes, weefstukjes en kerstkaarten. Een challenge-quilt. Deze is gemaakt in 365 dagen en is de enige quilt waarbij de naaimachine is gebruikt. Elke dag kreeg Miep via de mail een opdracht om een blokje te maken. Na een jaar was de quilt af. Een quilt 'Dear Jane' bestaat zelfs uit 5000 blokjes en hieraan is drie jaar gewerkt. Erg bijzonder is de quilt met afbeeldingen van Japanse tradities.

Deze mooie expositie is te zien tot 11 september in de etalage van de voormalige schoenwinkel Bouwman aan de Jan Joostenstraat 20 in Angeren.

Uitgelicht

Digitale krant