Nieuw onderkomen voor Goed Spul midden in Gendt

Algemeen

GENDT - De ruilwinkel in speelgoed en klein huisraad, Goed Spul, heeft sinds deze maand een nieuw onderkomen gevonden in het centrum van Gendt. Dankzij Hans Geveling Vastgoed bv. kunnen de vrijwilligers de komende tijd hun ruilwinkel/ontmoetingsplaats voortzetten.

Na ruim anderhalf jaar in de Dorpstraat gehuisvest te zijn geweest, met dank aan Woonstichting Gendt, moest het pand verlaten worden vanwege nieuwbouwplannen. De ruilwinkel waar vrijwilligers/statushouders samenwerken is inmiddels uitgegroeid tot een ware ontmoetingsplaats. Behalve geruild, wordt een luisterend oor geboden, gewoonten uit land van herkomst en Nederland uitgewisseld en hulp en ondersteuning aangeboden. In ruil daarvoor en omdat de nieuw-komende vrouwen zich graag nuttig maken, runnen zij samen met de vrijwilligsters van het ParticipatiePunt Gendt deze ruilplaats.

Inmiddels heeft de verhuizing plaats gevonden en zijn de vrijwilligers druk bezig met de inrichting. We zijn nog op zoek naar: lage stellingkasten, een ijskast en een grote toonbank/werkbank voor inname/uitgifte van goederen. Heeft u dit nog staan en wilt u ervan af, laat het ons weten! Bij Goed Spul komt het goed terecht. U kunt een email sturen (liefst met foto/afmetingen) naar tinewallenburg@gmail.com. Vanaf woensdag 22 augustus is de ruilwinkel weer op onderstaande dagen open: dinsdag 10.00-14.00 uur, woensdag 14.00-17.00 uur en donderdag 10.00-14.00 uur.

Op 5 september is de officiële heropening, maar daarover later meer! Goed Spul wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Gemeente Lingewaard, Oranje Fonds en Stichting Welzijn Lingewaard.

Uitgelicht

Digitale krant