Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Pheidippides Loper: Hardloopschoenen kopen

HUISSEN - En ga eerst maar eens kijken of het wat is. Er ligt al genoeg in de kast. Waren woorden van mijn vrouw toen ik hardloopschoenen wilde kopen.

Ik liep op oude tennisschoenen. Na een jaar bleken die niet opgewassen tegen mijn trainingen. Er moesten nieuwe komen. Informatie inwinnen en kijken wat ze kosten. Dat viel tegen ruim honderd gulden (lang geleden, he).

Ik heb nog nooit zo lang gedaan over het kopen van een paar schoenen. Ik had intussen gehoord dat goede loopschoenen blessures voorkomen. Dat dit waar is heb ik later ondervonden. Het kopen ervan was echter blessuregevaarlijk.

In de winkel moest ik met mijn oude schoenen op een loopband. Dat was me wat, in plaats van te blijven staan vloog ik er achterwaarts vanaf. Na twee pogingen hebben de verkoper en ik besloten dat een loopband en ik geen goede combinatie is. Gelukkig was er ook een mini-atletiekbaantje. Ik mocht daarop lopen. Er werd een videocamera neergezet en ik kwam zelfs op een tv, althans mijn voeten. Aan de hand van de beelden werd uitgelegd dat ik speciale schoenen nodig had. Er werd een stapel schoenen gehaald die ik allemaal aan heb gehad. Sommige hoefde ik niet eens dicht te strikken, daar zou ik nog geen tien meter op willen lopen, anderen mochten met mij op tv. En ja, ik zag echt dat de juiste schoenen het verschil maken tussen recht en scheef lopen. Blij en ruim honderd gulden armer liep ik de winkel uit.

Meer berichten