Lezing Historische Kring Huessen over 1944

Algemeen

HUISSEN - In het kader van de herdenking van het bombardement van 2 oktober 1944 vindt op dinsdag 2 oktober vanaf 19.00 uur een aantal activiteiten plaats. In de stadskerk worden dagboekfragmenten voorgelezen en kan worden geluisterd naar muziek.

Daarna worden het massagraf en het monument De Klok bezocht. Omstreeks 20.30 uur wordt een interview getoond met mevrouw Christien Nijhuis-Vermaas In de voormalige raadszaal aan de Lange Kerkstraat. Hans Hoen heeft samen met Ton van Bon op 1 november 2017 mevrouw Christien Nijhuis-Vermaas geïnterviewd. Zij geeft een indringend beeld van wat haar en haar familie is overkomen tijdens die bange dagen vanaf 17 september 1944.

Het interview wordt afgewisseld met authentieke filmbeelden en foto’s zodat de bezoeker in woord en beeld een indruk krijgt van de verschrikkingen die in Huissen hebben plaatsgevonden in het najaar van 1944. Mevrouw Christien Nijhuis-Vermaas (92 jaar) woont al meer dan veertig jaar in Deventer en zal die avond ook aanwezig zijn.

De film is gratis toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de Historische Kring Huessen en begint rond 20.30 uur in de voormalige raadszaal aan de Lange Kerkstraat.

Uitgelicht

Digitale krant