Jubilarissen. (Niels Sparnaaij)
Jubilarissen. (Niels Sparnaaij) Foto: Niels Sparnaaij

Schuttersgilde Sint-Bavo huldigt jubilarissen

Algemeen

ANGEREN - Op zondag 7 oktober vierde het schuttersgilde Sint-Bavo haar jaarlijkse Bavodag. Om 9.45 uur vertrok de stoet naar de Sint-Bavokerk voor het bijwonen van de kerkdienst onder leiding van pastor John Rademakers en met muzikale begeleiding van de drumfanfare.

Na de traditionele vendelhulde vertrok de stoet weer terug naar het dorpshuis. En terug in het dorpshuis stond er weer een overheerlijke lunch klaar. Na de lunch was het weer tijd voor de huldigingen. Meerdere personen werden bedankt voor hun bijzondere inzet of bijdrage de afgelopen jaren binnen onze vereniging.

Daarnaast werden de volgende personen gehuldigd voor hun jubileum: Alex Knipping: 50 jaar lid, Jochem en Rianne Reulink: Beiden 25 jaar lid. Als laatste werd Henk Polman met zijn vrouw Bets naar voren geroepen. Henk was 50 jaar lid van de vereniging en ontving hiervoor de gouden verenigingsspeld. Maar naast zijn 50 jarig lidmaatschap was Henk ook 50 jaar muzikant. Hiervoor ontving hij de daarbij behorende speld en oorkonde van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie). Daarna wachtte Henk nog een verrassing. De bestuursleden van de Gelderse Schuttersfederatie Sint-Hubertus waren ook aanwezig en zij waren er niet voor niets. Henk had niets door maar voor zijn jarenlange inzet binnen de vereniging werd Henk onderscheiden met de medaille van verdiensten van de Gelderse Schuttersfederatie. Hij ontving hiervoor de medaille en bijbehorende oorkonde.

Na al deze mooie bedankjes en huldigingen werd er onder het genot van een drankje nog even nagepraat en werd hiermee werd Bavodag 2018 dan ook afgesloten. Het was een mooie viering.

Uitgelicht

Digitale krant