(foto: Gert-Jan van Wezel)
(foto: Gert-Jan van Wezel) Foto: Gert-Jan van Wezel

Vernieuwing bij gemengd koor Jubilate Gendt

Algemeen

GENDT - Sinds september staat Jubilate onder leiding van Marcus de Haard, een jonge en inspirerende dirigent.

In een gemoedelijk vraaggesprek vertelde hij ons over zijn opleiding, werkveld, ervaring en over zijn visie op de toekomst van dit koor. Marcus is geboren in Nijmegen. Zijn ouders ontdekten al op peuterleeftijd, dat hij muzikaal talent had. Vanaf ongeveer vijf jaar kreeg hij pianoles, wat toen geen groot succes werd.

Toch werd een paar jaar later de draad weer opgepakt en met meer succes. Zijn leraar was toen Mathieu van der Burgh, die hem op 17-jarige leeftijd ook introduceerde als zanger bij Jubilate. Marcus is dus een oud-leerling van de vorige dirigent en als zanger bij het koor actief geweest!

De vakopleiding heeft hij op het conservatorium in Utrecht succesvol afgerond. Behalve dirigent van Jubilate geeft Marcus ook leiding aan diverse koren en orkesten in en buiten de regio.

"Nu het koor ruim twee maanden onder leiding van Marcus heeft gezongen, zijn wij benieuwd naar zijn eerste indrukken en plannen." Hij geeft aan, dat de leden van Jubilate leergierig en enthousiast zijn en dat er in muzikaal opzicht voor hem nog leuke uitdagingen liggen. "Voor zowel dirigent als zangers is het een kans om een nadrukkelijk stempel te zetten op het culturele leven van Gendt. Daarvoor is aanwas van leden nodig en tevens een verbreding van repertoire. Liefhebbers van klassieke muziek en van het moderne genre moeten zich thuis kunnen voelen binnen dit koor."

Om ook jongeren die graag zingen te interesseren, zal Jubilate zich meer laten zien en horen in de nabije toekomst. "We willen het imago van ons koor moderniseren!"

Uitgelicht

Digitale krant