Logo gemeentenieuwsonline.nl
Schilderij van Jan van Goyen, wachttoren langs de rivier. 1644. collectie Rijksmuseum/uit:
Schilderij van Jan van Goyen, wachttoren langs de rivier. 1644. collectie Rijksmuseum/uit: (Foto: uit: Verbeelding van de Waal boek. redactie jan neefjes en hans Blumink)

Boven en beneden de rivieren: Verbeelding van de Waal op locatie

BEMMEL - Op donderdagmiddag 13 december vindt in het Dijkmagazijn Beuningen en De Veldschuur in Bemmel een unieke simultaan-bijeenkomst plaats over landschap en cultuur op beide oevers van de Waal.

In Bemmel vertelt cultuurhistoricus John Mulder over de geschiedenis, het landschap en de streekcultuur van de Betuwe. In Beuningen doet journalist en gebiedskenner Peter Deurloo dat over het Land van Maas en Waal. Via een livestream staan beide locaties met elkaar in verbinding en zijn de presentaties over en weer te volgen.

Verbeelding van de Waal brengt het algemene verhaal in beeld over de vroegere omgang met water. Dit wordt aangevuld met specifieke rivierverhalen over Bemmel en Beuningen.

Verbeelding van de Waal op locatie is een initiatief van het Dijkmagazijn Beuningen, Stichting Lingewaard Natuurlijk, De Bastei, Erfgoed Gelderland en bureau Overland. Zij willen een impuls geven aan de samenwerking tussen bezoekerscentra langs de Waal, zogeheten dWaalpunten. Dit wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Deze unieke simultaanbijeenkomst over: boven en beneden de rivieren: Verbeelding van de Waal op locatie is op donderdag 13 december van 14.30-17.00 uur. Ontvangst vanaf 14.00 uur in de Veldschuur Sportlaan 1M Bemmel. Deelname is gratis. Graag aanmelden voor 6 december (beperkt aantal plaatsen) via bestuurslid@lingewaardnatuurlijk.nl

Meer informatie staat op: www.debastei.nl/projecten/verbeelding-van-de-waal en www.dijkmagazijnbeuningen.nl/agenda/verbeelding-van-de-waal-op-locatie.

Meer berichten