Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Wereldmuziek in de Piramide aan de Waal

GENDT - Zondag 27 januari zal in de Piramide aan de Waal de groep Jugalbandi optreden. Deze groep speelt wereldmuziek met de nadruk op de klassieke Indiase traditie.

Dat blijkt al uit een aantal van de instrumenten die de groep bespeelt: sitar, tanpura, harmonium en bansuri komen uit India en ook bij de zangnummers bestaan de teksten uit Indiase mantra's. Maar dit is niet de enige invloed die Jugalbandi gebruikt bij hun veelzijdige muziek. De Hang-drum heeft zijn oorsprong in Europa, maar Caraïbische klanken inspireerden de bouwers hiervan en klinken duidelijk door. Uit Afrika komt de udu, een kleitrom, en uit de VS komen de native flute en de dulcimer. Ook typisch westerse instrumenten zoals de chromatische mondharmonica en de gitaar worden bespeeld.

Het is de vier muzikanten gelukt om van al deze instrumenten en invloeden een afwisselend en muzikaal boeiend geheel te smeden. Improvisatie is een belangrijk onderdeel van de muziek van Jugalbandi zodat elk concert (ook voor de muzikanten) een verrassende ervaring is. Het concert vindt plaats in de Piramide aan de Waal, Munnikhofsestraat 28 in Gendt en begint om 15:00 uur. De entree is 12,50 euro.

Meer berichten