Voorzitter Menno Tillema bezig met zijn nieuwjaarstoespraak op De Doornenburg. (foto: Sjaak Veldkamp)
Voorzitter Menno Tillema bezig met zijn nieuwjaarstoespraak op De Doornenburg. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto: Sjaak Veldkamp

Kasteel Doornenburg laat roerige periode achter zich

Algemeen

DOORNENBURG – Zoals het er nu naar uitziet is het huishoudboekje van Kasteel Doornenburg uit de rode cijfers. Met die positieve boodschap kon voorzitter Menno Tillema zijn nieuwjaarstoespraak richten naar de vrijwilligers. Het kasteelbestuur heeft 2019 uitroepen tot het jaar van onderhoud.

De nieuwjaarsreceptie is bedoeld voor ontmoeting. Om terug te blikken, maar vooral om vooruit te kijken. De Doornenburg heeft roerige jaren achter de rug. Bestuurlijk, financieel en met bezorgde vrijwilligers. Het tij is gekeerd. De organisatie is door inzet van het huidige bestuur en vrijwilligers weer gezond. Er zijn verschillende werkgroepen actief.
Er is goed gekeken naar inkomsten en uitgaven, zegt de voorzitter desgevraagd. Beide posten hebben in 2018 een positief beeld laten zien. Wat betreft onderhoud moet er heel wat gebeuren. Prioriteit heeft de houten ophaalbrug. De toegang naar het binnenterrein is dringend aan vervanging toe. Noodreparatie is toegepast. De voorbereidingen om de brug te vervangen zijn al begonnen. In september gaat de burcht voor onderhoud en schilderwerk in de steigers.

Aandachtspunt blijft volgens de voorzitter de aanwas van vrijwilligers. Op elk terrein is versterking welkom. Van groenonderhoud tot rondleiding. De ambitie om nog meer bezoekers te mogen ontvangen blijft groot.

Uitgelicht

Digitale krant