Tijdens Angeren bruist is er onder andere een demonstratie van dynamic tennis. (foto: H. Sluiter)
Tijdens Angeren bruist is er onder andere een demonstratie van dynamic tennis. (foto: H. Sluiter) Foto: H. Sluiter

Angeren Bruist

Algemeen

ANGEREN - Op zaterdagmiddag 26 januari wordt het hele dorpshuis van Angeren ingericht als marktplaats voor presentaties, workshops en clinics: een bruisende middag vol activiteiten.

Het doel van de middag is om inwoners van Angeren in de leeftijd vanaf 55 jaar, de zogeheten 'zilveren kracht', te activeren om deel te nemen aan het sportieve en rijke culturele leven in Angeren. Tien verenigingen uit Angeren presenteren zich op deze middag: Sasa, SV Angeren, Schutterij Sint-Bavo, Harmonie Sint-Ceacilia, Volleybalvereniging Hexagon, Toneelvereniging Mozaïek, Historisch Kring Angeren, Het zeemanskoor Schip Ahoy', de Zonnebloem en Rijn-Waal zorggroep.

De bezoeker kan met eigen ogen zien dat dynamic tennis en walking football leuke sporten zijn. Verder kan men meedoen met een volleybal clinic, een workshop bloemschikken, een fitheidstest voor senioren, koersballen of Tai Tchi. Stichting Actieve Senioren Angeren (Sasa) zal haar activiteiten onder de aandacht brengen.

Om bezoekers te stimuleren zijn er acties om gratis introductielessen te volgen. Leden van deelnemende verengingen worden middels een nieuwsbrief uitgenodigd om mensen uit hun eigen omgeving, zoals buren, vrienden, opa’s en oma’s te stimuleren naar het dorpshuis te komen. De middag heeft een open inloop en duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Rond 14.30 uur komt wethouder Aart Slob.

"Wij ontvangen iedereen hartelijk en de koffie staat klaar", aldus meldt de werkgroep verenigingen Angeren en SWL. Het initiatief wordt ondersteund door de gemeente Lingewaard

Uitgelicht

Digitale krant