SWOG Vrijdaggroep bezig met de Cooling Down. (foto: Khaled Abdullah)
SWOG Vrijdaggroep bezig met de Cooling Down. (foto: Khaled Abdullah) Foto: Khaled Abdullah.

Sporten voor 50-plussers in Gendt: Meer dan sporten alleen!

Algemeen

GENDT - "Ik moet nu écht iets aan mijn conditie doen!” Een veel gehoorde verzuchting in de eerste maand van het jaar. "Als je wekelijks een uurtje samen sport merk je al snel hoeveel plezier je dat kan geven én werk je tegelijk aan het opbouwen van je conditie”, zegt Redie Verhoeven, contactpersoon van de Stichting Welzijn Ouderen Gendt.

Door Ingrid Gribling

In Sporthal Walburgen zijn elke vrijdagochtend de mannen en vrouwen van 50+ bezig met oefeningen voor hun spiersterkte, lenigheid en uithoudingsvermogen. Door de lange ervaring van sportdocent, Herman Smeenk komt iedereen aan zijn trekken. “Het is de bedoeling om mensen te laten bewegen. Liefst op hun eigen niveau." Iedere les heeft dezelfde opbouw. Warming up, een stukje conditietraining en een spel. Tot slot een cooling-down om de spieren tot rust te laten komen. Er wordt lekker gesport en geen les is hetzelfde. Dat wordt door de sporters gewaardeerd. Er is zeker ook tijd voor een dolletje. “Het sociale aspect is misschien nog wel belangrijker dan het sporten alleen.” De combinatie van lekker bewegen en daarna gezellig samen koffie drinken blijkt een gouden vondst. Er is nog plaats en belangstellenden kunnen een paar keer gratis meesporten. De Gemeente Lingewaard kent meer sportgroepen voor senioren.

Meer info bij de stichting Senioren Netwerk Lingewaard en bij sportcoach Quint van de Ven van de Stichting Welzijn Lingewaard. Belangstelling voor de vrijdagsportgroep? Bel of mail met de contactpersoon Jos Klaassen. M 06 38678814 E j.klazo@scarlet.nl.

Uitgelicht

Digitale krant