Afbeelding

Orde van de Sprauwejagers

Algemeen

GENDT - Ook dit jaar zal het Sprauwejagersgilde weer de orde van de Sprauwejagers uitreiken aan een persoon, instelling, vereniging of stichting die een zeer waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de gemeenschap Gendt.

De uitreiking in de vorm van een bronzen Sprauwejagersbeeldje vindt plaats direct na de carnavalsmis op zondag 3 maart tegen 12.30 uur in de Kersenbongerd aan de Dorpstraat in Gendt naast het Providentia. Het vorig jaar is de orde van de Sprauwejagers uitgereikt aan Kunstkring 'Gendt Verbeeld'. Dit vanwege hun jarenlange belangeloze inzet voor het stimuleren en leggen van contacten tussen mensen in het kader van de beeldende en kunstzinnige vorming. Of anders gezegd: de stichting legt de verbinding tussen de maker en de waarnemer van de kunst.

Ook voor dit jaar zal het weer een verrassing zijn wie de Orde van de Sprauwejagers 2019 in ontvangst zal mogen nemen. Direct na de bekendmaking op 3 maart is er gelegenheid - onder het genot van gratis koffie met krentewegge- om de ontvangers(s) te feliciteren in het Providentia. En natuurlijk zal iedereen ook dit jaar weer de overheerlijke Gendtse Sprauwejagers kersenlikeur gratis kunnen proeven. Iedereen wordt uitgenodigd deze happening mee te maken.

Uitgelicht

Digitale krant