Ridderzaal kasteel Doornenburg concert met Atlantic Trio. (foto: Hennie Diest)
Ridderzaal kasteel Doornenburg concert met Atlantic Trio. (foto: Hennie Diest) Foto: Hennie Diest

Topprestatie van Froukje Verhagen en Atlantic Trio

Algemeen

DOORNENBURG - Voor een recital door het Nederlandse Atlantic Trio (viool, cello en piano) op zondag 17 februari om 11.00 uur op bovengenoemde bijzondere locatie, werd ik uitgenodigd om dit bij te wonen in de Ridderzaal van Kasteel Doornenburg.

Voor de pauze werden trios van Brahms (Andante con moto, uit pianotrio opus 87) en van Beethoven (Variaties over 'Ich bin der Schneider Kakadu', opus 121a) hooggekwalificeerd uit gevoerd door drie musici: Janneke van Proyen/viool, Ansfried Plat/cello en Bas Verheyden/piano + toelichting. Daarna als 'voorgift', speelde dit pianotrio een bewerking van een compositie van de Latijns-Amerikaanse componist Astor Piazzolla, wat het publiek goed kon waarderen.

Na de pauze konden we genieten van een superbe uitvoering van de vijf Invocaties van de componist Froukje Verhagen. De musici van het Atlantic Trio leefden zich heel diep in, bij deze uitvoering. De vormgeving van de compositie is als vogt: In vocatie I is gecomponeerd voor viool en piano. Nummer II idem, nr III voor cello en piano, nr IV viool, cello en piano en nr V idem. Froukje Verhagen heeft haar Invocaties meesterlijk geïnstrumenteerd, mijns inzien is zij een topper in Componistenwereld." Rolf Knap, 19 februari 2019.

Uitgelicht

Digitale krant