Dagtocht bij de Gendtse Ouderenvereniging

Algemeen

GENDT - Woensdag 14 augustus staat bij de ouderenvereniging Gendt de jaarlijkse dagtocht op he programma. Reisdoel is dit jaar het mooie in Duitsland gelegen Bergisches Land.

Het wordt wel een lange dag omdat het vertrek is bepaald op 07.45 uur en men om 21.15 uur weer terug in Gendt is. Onderweg wordt in Wesel een koffiestop gemaakt. Vervolgens gaat de tocht richting Sollingen en wordt er nog een tussenstop gemaakt om de 107 meter hoge spoorbrug te bewonderen Het is de hoogste spoorbrug van Duitsland midden in een mooi stuk natuur. Rond 12.45 uur wordt er aangeschoven van een originele Bergische Kaffeetafel.

Het middagprogramma start met een toeristische route die leidt naar Altenberg waar men een uurtje vrijaf krijgt om in het knusse centrum 'n terrasje te pikken, te shoppen of gewoon wat rond te kijken. Op de terugweg staat er in Babberich nog een driegangendiner met keuze hoofdmenu van vlees of vis op het programma. Voor niet-leden zijn er in de twee bussen nog enkele plaatsen beschikbaar. De kosten zijn 70 euro inclusief 'n aperitief bij het diner. Info en aanmelden kan via 425450.

Uitgelicht

Digitale krant