VMBO-scholieren nemen kijkje op kwekerijen

Algemeen

BETUWE - Op 26 februari hebben scholieren van het OBC en het Citadel College voor de Betuwe on Stage 'Doe dag', een kijkje genomen bij aardbeienkweker Royal Berry in Bemmel. Na een korte bedrijfsfilm werden zij geïnformeerd over de dagelijkse praktijk in de kas bij de aardbeienkweker.

Het is heden ten dage niet alleen het werken met de aardbeien zelf, er komt door de constante, technische ontwikkelingen, meer kijken bij het telen van het zomerkoninkje. Mede door deze nieuwe technieken, biedt de sector steeds meer werkgelegenheid voor jongeren met een technische opleiding.

In de middag waren zij te gast bij Zandvoort Flowers, waar zij een rondleiding kregen door de kwekerij waar fresia’s, amaryllissen en calla’s worden gekweekt. De VMBO-leerlingen zagen hoe de planten van water en voedingsstoffen worden voorzien en hoe de kassen verwarmd worden. Ook konden zij zelf calla’s snijden, sorteren en verpakken. De scholieren konden bij beide bedrijven kennis maken met de diversiteit aan werkzaamheden, die komen kijken bij het werken in de glastuinbouw. De kwekers hopen met hun medewerking aan de ‘Doe dag’, dat de scholieren van het VMBO, een beter beeld hebben gekregen van ‘de wereld onder het glas’. De tuinbouw heeft een grote diversiteit aan banen te bieden en creëert veel werkgelegenheid in onze regio.

Uitgelicht

Digitale krant