Logo gemeentenieuwsonline.nl

Marjan Berk en Jelke Smit over 't leven in 'Geniet ervan'

BEMMEL - Kom zondagmiddag 10 maart naar de Theaterkerk voor een vrolijk muzikaal programma over hoop, geloof en liefde. Twee generaties bezingen, spelen en vertellen hilarische, schokkende, ontroerende en onvervalste levenservaringen. Muziek en vertelkunst; recht uit het hart en recht voor zijn raap.

De ideeën voor deze voorstelling heeft Marjan onder andere opgedaan in haar nieuwe woonomgeving, het Occohofje in Amsterdam, voor vrouwen op leeftijd. Ze woont daar zelfstandig in een gemeenschap van 21 vrouwen. Ze ziet het als de woonvorm van de toekomst. “Ondanks mijn beperkingen geniet ik van mijn vrijheid en zelfstandigheid. Op deze woonplek zijn weer nieuwe ideeën ontstaan. Voor de voorstelling Geniet ervan, een absurdistisch theateruurtje voor bejaarden, waarmee ik met Jelke Smit door het land toer.”

Marjan Berk (1932) is de koningin van het korte verhaal en weet altijd feilloos de finesses van het dagelijks leven bloot te leggen, met humor en zelfspot.

Jelke Smit (1978) maakt het gevoel hoorbaar met haar warme stem en swingend touché. Ze genoot haar opleiding aan de jazz-afdeling van het Haags Conservatorium.

Aanvang 14:30 uur. Kaartjes kosten 15,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Meer berichten