Logo gemeentenieuwsonline.nl
Vos. (foto: Gijsbert Peelen SLN)
Vos. (foto: Gijsbert Peelen SLN) (Foto: Gijsbert Peelen SLN)

Lente in de Gendtse polder

GENDT - Op zondag 17 maart maken gidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk een natuurwandeling in de Gendtse Polder, met als thema: Lente!

De Comedian Harmonists zongen ooit het meisje Veronika toe, dat de lente begonnen was. Maar wist u dat Veronika ook verwijst naar een plantje dat in het voorjaar bloeit, namelijk de ereprijs? De voorjaarsbloeiers grijpen nu hun kans. Klein hoefblad komt met zijn gele bloemen tevoorschijn en ook speenkruid en hondsdraf bloeien al volop. Zij maken snel gebruik van het zonlicht dat nu nog de bodem bereikt. Binnenkort is dat afgelopen als de bomen, struiken en andere kruiden uitlopen en hun bladeren de bodem in de schaduw zetten. Het voorjaar kondigt zich duidelijk aan. Overal hoor je mannetjesvogels zingen om vrouwtjes te imponeren en hun leefgebied af te bakenen. Op 17 maart gaan we het beleven in de Gendtse Polder, waar ook vos en das hun sporen achterlaten. Wie weet zien we er een! Als u het zelf mee wilt maken, ga dan mee met onze natuurwandeling in de Gendtse polder.

Om 13.45 uur is het verzamelen bij de dijkafrit bij de Kaakse Dam (witte bruggetje) in Gendt. Om 14.00 uur het vertrek voor een wandeling van maximaal 2 ½ uur door de polder. Deze wandeling is geschikt voor het hele gezin. Kinderen zijn welkom vanaf 6 jaar. Deze wandeling is niet geschikt voor mindervaliden.

Kosten volwassenen: 3,-, kinderen 1,50 euro. Aanmelden is niet nodig. Nadere informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl. Tip: laarzen aan, verrekijker en fototoestel mee.

Meer berichten