Logo gemeentenieuwsonline.nl
Maria Passie Zandse kerk 9 maart 2018. (foto: Danny Schluter)
Maria Passie Zandse kerk 9 maart 2018. (foto: Danny Schluter) (Foto: Danny Schluter)

Maria Passie in Zandse kerk groot succes

HUISSEN - In een bomvolle Zandse kerk genoten bezoekers op zaterdag 9 maart van de Maria Passie. Met muziek van nu werd het eeuwenoude verhaal van Maria verteld en gezongen. De uitvoering lag in handen van Aquero. Een koor van vrijwilligers van de Vereniging Nederlandse Bedevaarten met ondersteuning van professionele zangers en musici.


Ruim driehonderd bezoekers kwamen luisteren naar de Maria Passie. Een primeur voor Aquero. Voor het eerst was de voorstelling compleet uitverkocht. De Maria Passie vertelt het verhaal over het leven van Maria. Over haar jeugd, hoe ze samenkwam met Jozef en op 15-jarige leeftijd al zwanger raakte. Maar ook hoe ze moest vluchten met haar baby en als bezorgde moeder keek naar de daden van haar zoon. En natuurlijk haar verdriet over de dood van Jezus. In combinatie met liedjes als ‘Omarm me’, ‘Eén wereld’ en ‘Have a little faith’ kwam het verhaal echt tot leven. Een eeuwenoud verhaal, maar nog steeds springlevend. Want wat zou jij doen als je moest vluchten? Wat doe je als je kind zoveel positieve, maar ook negatieve reacties oproept? Hoe blijf je geloven na zoveel lijden?

De Lourdeswerkgroep Huissen haalde de Maria Passie naar Huissen. Dankzij hun energie en inzet konden de bezoekers genieten van deze mooie avond. Met ook een dank aan de vrijwilligers van de Zandse kerk. De opbrengsten van deze avond worden gebruikt om een bijdrage te leveren zodat zieke mensen mee naar Lourdes kunnen.

Meer berichten