Deelnemers toernooi. (foto: Emil Ripassa)
Deelnemers toernooi. (foto: Emil Ripassa) Foto: Emil Ripassa

Vier Nederlands kampioenen bij taekwon-do

Algemeen

LINGEWAARD - Afgelopen zondag was er de Royal Dutch Open. De open Nederlandse Kampioenschappen Taekwon-Do. Met meer dan 450 deelnemers uit zeven landen een geweldig groot kampioenschap.

Taekwon-Do Academie Gelderland (TAG) was er met een prachtig team van 25 fanatieke leden. Er waren diverse onderdelen tuls (stijlfiguren), sparren (vrije gevecht), hoogte en vertesprong (breektest).

De titelkandidaten werden op leeftijd, niveau, geslacht en gewicht in diverse poules ingedeeld. In totaal wist TAG 4x goud, 6x zilver en 7x Brons te behalen. Een geweldige prestatie! 4x goud. Maar ook nog 13 andere bijzondere ereplaatsen. Voor iedereen was het een geweldige prestatie en een mooi leermoment.

Jay Law wist goud sparren te behalen bij jeugd lage banders. Bart Laagland goud sparren bij de junioren lage banders. Martijn Huijnen bij de hoge banders senioren goud bij zowel bij Tuls als bij Sparren. Een buitengewone knappe prestatie. Martijn gaat binnenkort op voor zijn 1e dan (zwarte band). Dit succes moet hem genoeg zelfvertrouwen geven. Voor meer informatie www.tagelderland.nl

Uitgelicht

Digitale krant