Logo gemeentenieuwsonline.nl
Warm zingen. (foto: Jan Startman)
Warm zingen. (foto: Jan Startman)

Vraag het aan het LWMK

HUISSEN - Uw scribent trof een vraag aan in het verenigingsblad 'De Stem'. Intrigerend en daarom maar wat rondgevraagd hoe het zat. De vraag was: “Waarom korten jullie de naam 'Lingewaards Mannenkoor' af tot LWMK? Goede vraag. Lingewaard is één woord, dus waarom hak je dat in tweeën?"

Maar…. waag ik in te brengen: 'Mannenkoor' is ook één woord. Dus als je consequent wilt zijn moet je het afkorten als 'LM'. Dat wordt niets: Luchtmacht, Landmacht, lekkere meiden, lekke mandjes: Verwarring alom. Dus is de conclusie van uw scribent: “Om misverstanden te voorkomen is het gebruik van 4 letters handiger dan 3 of 2 letters.” Discussie gesloten.

Oh ja, in het kader van financiële armoe werd er een bingo-avond gehouden, georganiseerd door Rinus Stellaard. Het is altijd bij deze gelegenheden dat ik heel braaf cijfertjes niet afdek en dus nooit wat win.

Wat nog verder in het vat zit en waar we trots op zijn met ons geweldige koor: we mogen meewerken aan de Dodenherdenking op 4 mei in de Stadskerk in Huissen! Er wordt al heel hard geoefend (soms heel zachtjes!). Spulletjesmarkt bij Mea Vota: 25 mei, vergeet het niet.

Tja en dan breken de vakanties van de diverse leden aan en wordt het even rustig. Ook onze dirigent, Arno Vree, krijgt dan even tijd voor zichzelf.