Logo gemeentenieuwsonline.nl
Bij de Bloesemtocht maakt men kennis met de Exodustocht. (foto: Martien van Hemmen)
Bij de Bloesemtocht maakt men kennis met de Exodustocht. (foto: Martien van Hemmen) (Foto: martien van hemmen)

Exodustocht biedt zich aan

HUISSEN - Al geruime tijd wordt gewerkt aan een bijzondere editie van de Exoduswandeltocht. De wandelaars zullen op zaterdag 29 juni weer kennis nemen van een mix die bestaat uit sportieve, culturele, natuurlijke en historische elementen.

Er zal regelmatig muziek te beluisteren zijn langs het parcours. Huissen centrum zal zich weer presenteren als gastvrij stadje waar het gezellig is. Bovenal zal voor iedere wandelaar op de één of andere manier voelbaar worden dat het òòk een herdenkingstocht is. In 2019 herdenken we dat 75 jaar geleden de operatie Market Garden strandde. De daaruit voortvloeiende evacuatie van alle burgers wordt met de Exodustocht herdacht. U loopt langs diverse monumenten en op een traject dat destijds gebruikt werd op de vlucht.

Nu zijn het prachtige dijken en mooie wegen waar we in vrede en vrijheid kunnen wandelen. Om half 10 is er op 29 juni weer de bijeenkomst voor een ieder bij het Massagraf. In het kader van Gelderland Herdenkt zijn er tientallen projecten. "Deze sportieve activiteit mag u niet missen. Voor een ieder is er een geschikte afstand; en voor de 4-daagse loper een geschikt onderdeel van de voorbereiding. De Goede Doelen partner is het Rode Kruis. Een deel van uw bijdrage gaat naar deze organisatie. Digitaal inschrijven kan. Ter plekke aanmelden ook. Kijk voor info op www.exodustocht.nl."

Meer berichten