Logo gemeentenieuwsonline.nl
In de kerk in het zonnetje gezet. (foto: Henk van Eimeren)
In de kerk in het zonnetje gezet. (foto: Henk van Eimeren) (Foto: henk van eimeren)

Zandse kerk onderscheiden?

HUISSEN - De dag voorafgaand aan Koningsdag werd een aantal vrijwilligers dat zich buitengewoon verdienstelijk maakt in het zonnetje gezet. Het was de dag dat de koninklijke onderscheidingen in De Valom werden uitgereikt door de burgemeester.

Daarover is terecht al het één en ander geschreven. Het is een vermelding waard, dat òòk de Zandse Kerk een belangrijke plek werd op deze dag. Een aantal mensen wilde het Zandse stempel op deze dag extra tonen en dat gebeurde door een levendige nazit. Het was een serieuze try out, want de kerk had in zijn nieuwe functie nog geen ervaring met een multibijeenkomst als deze.

Vijf personen die waren opgenomen in de Orde van Oranje Nassau kregen een aubade van hun (muzikale) achterban. De Bevelanders en de Volharding gaven acte de présence. De mensen uit de sociale omgeving van de nieuwe lintjesdragers kwamen dus naar een bijzondere receptie. De ruimte, gastvrijheid en betrokkenheid waren voortdurende aanwezige componenten. Die droegen bij tot onvergetelijke sfeervolle uurtjes. De Zandse kerk was de Agora, de centrale plaats, en onderscheidde zich in positieve zin. De try-out bleek achteraf geen try-out te zijn.

Meer berichten