Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kattenleger-De Plak Bemmel. (tekening: Joop Verburg)
Kattenleger-De Plak Bemmel. (tekening: Joop Verburg) (Foto: tekening: Joop Verburg)

Dertig jaar Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen

BEMMEL - In het weekend van 18 en 19 mei viert de Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen haar dertigjarig bestaan. Met de expositie '30 jaar verbeeld' wordt hieraan uitgebreid aandacht besteed.

Er worden pentekeningen van Bemmelaar Joop Verburg tentoongesteld. Op 18 en 19 mei is de expositie van 14:00 tot 17:00 uur geopend voor publiek in de Kringruimte in cultureel centrum De Kinkel, Van Ambestraat 1, Bemmel.

De expositie neemt de bezoeker mee op een reis van dertig jaar door Bemmel en Ressen aan de hand van de pentekeningen van Joop Verburg en foto’s die gemaakt zijn van de actuele situatie. Joop Verburg stond aan de wieg van de HKB die hij altijd een warm hart toegedragen heeft. Hij schreef en redigeerde veel verhalen voor het Kringblad en was op allerlei manieren actief voor de kring. Van een aantal tekeningen van zijn hand heeft de Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen ansichtkaarten gemaakt. HKB-leden hebben in een speciale jubileumenveloppe een set van vijf van deze kaarten ontvangen. Zolang de voorraad strekt, zijn deze kaarten voor 50 eurocent te koop tijdens de expositie en daarna op dinsdagochtenden in de Kringlocatie in De Kinkel.

In samenwerking met Erfgoed Gelderland wordt gewerkt aan het beschikbaar stellen van de expositie als route op 'Mijn Gelderland'. Als dat gerealiseerd is, kan men op een mooie dag al wandelend aan de hand van uw mobiele telefoon of tablet de locaties in het echt bekijken.

Meer berichten