Logo gemeentenieuwsonline.nl
Rode Kruis Lingewaard-Overbetuwe was onlangs nog actief in Doornenburg. (foto: Eric Versteeg/Rode Kruis)
Rode Kruis Lingewaard-Overbetuwe was onlangs nog actief in Doornenburg. (foto: Eric Versteeg/Rode Kruis) (Foto: Eric Versteeg (Rode Kruis))

Rode Kruis zoekt collectanten


BETUWE - Op 16 juni start de jaarlijkse collecte als onderdeel van de Rode Kruis Week. In Nederland gaan dan tienduizenden vrijwilligers met de collectebus langs de deur om steun te vragen voor de activiteiten van het Rode Kruis. Dat gebeurt ook in de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe. Hiervoor worden collectanten gezocht!


Tijdens de Rode Kruis Week (dit jaar van 16 - 22 juni) wordt met allerhande georganiseerde activiteiten aandacht gevraagd voor de inzet van onze Rode Kruis vrijwilligers in Nederland. Men kan deze activiteiten steunen door tijdens deze week te geven aan de Rode Kruiscollectant. De opbrengst van de collecte komt dit jaar geheel ten goede aan de Rode Kruis activiteiten van de afdeling Lingewaard-Overbetuwe. Zo worden EHBO-lessen ondersteund aan leerlingen van groep 7 en 8 op basisscholen in Lingewaard en Overbetuwe. Ook kunnen (sport-)verenigingen lessen krijgen in reanimeren en in het omgaan met een AED. "Heeft u in de week van 16 - 22 juni een uurtje vrij? Wilt u graag het Rode Kruis ondersteunen met een collecte in uw eigen woonomgeving? U kunt zich aanmelden bij Rick Bouwman via rbouwman@rodekruis.nl of 06 20594243." Meer info staat op www.rodekruis.nl/lingewaard-overbetuwe en op Facebook.

Meer berichten