Logo gemeentenieuwsonline.nl
Jeugdigen van Talento Metissimo schilderen en tekenen de ijsvogels. (foto: ccml)
Jeugdigen van Talento Metissimo schilderen en tekenen de ijsvogels. (foto: ccml) (Foto: ccml)

Alcedo op de Plakse Plas

RESSEN - Op donderdagavond 20 juni vinden vanaf 19.00 uur in het kerkje Pleisterplaats Ressen de presentaties plaats van jeugdigen van Talento Metissimo. Zij vertellen over hun research van afgelopen schooljaar. Welkom en moedig ze aan, want ze hebben echt iets te vertellen! Graag van te voren aanmelden. Entree is gratis.

Op 20 juni is het woord aan de kinderen over hun gekozen thema's afgelopen jaar en die zijn weer divers. Laat u verrassen! Jeugdigen van Talento Metissimo bestuderen, tekenen, schilderen, dichten, componeren, musiceren en doen echt onderzoek op eigen thema's. Kortom: Science en Cultuur op en top!

De fundamenten van dit nieuwe vak Science & Cultuur (incl. toetsing, certificaat en/of diploma) wordt door ANBI Stichting Talento Metissimo sinds 2016 met succes uitgedragen en is ontstaan door de unieke vondsten van de Wiskundige Muziek-intervalklokken, Twinkeltaal, Rekentoren Rexna, Nationale SchaakConcerten, Europees metselen et cetera. Dit jaar koos een jeugdige ervoor om naast haar research ook de IJsvogel Alcedo te schilderen als vervolg op een gedicht en muziekstuk hierover. Deze ideeën ontstonden spontaan na kaalkap en leegroof in het broedseizoen, op de Plakse Plas met haar IJsvogels te Bemmel, februari 2019. Wie wil nu niet deze rust en prachtige natuur behouden?

Op deze avond is er ook een korte (deskundige) toelichting op epidemiologisch gebied over de brandende vraag: Kan Nederland ooit weer een gezond kikkerland worden, ook met recreatief Park Lingezegen Voorlichting is belangrijk: Jong leert, oud veert. Voor info en aanmelden: www.TalentoMetissimo.nl

Meer berichten