De wisseltrofee. (foto: Jeu de boulesvereniging Doornenburg)
De wisseltrofee. (foto: Jeu de boulesvereniging Doornenburg)

Marjolein van den Bor kampioen Puntballen

Algemeen

DOORNENBURG - Het kampioenschap Puntballen is gehouden op Koningsdag 27 april in Doornenburg. Dankzij de goede vorm van de dag heeft Marjolein een topprestatie verricht en is de trofee in Doornenburg gebleven.

Aan de wedstrijd namen circa 100 mensen (jongeren en ouderen) deel. Marjolein mag zich(officieus) kampioen noemen van Doornenburg, Lingewaard, Gelderland en zelfs Nederland. Jeu de boulesvereniging Doornenburg is trots en wil natuurlijk Marjolein feliciteren. Marjolein wil graag in 2020 haar titel verdedigen!

De wedstrijd is gespeeld met vijf jeu de boules-Koningsballen. De ballen worden door de deelnemer achter elkaar geworpen naar het punt op zes meter afstand van de plek van werpen. De afstand van drie ballen, die het dichtst bij het punt zijn geworpen, worden opgemeten en genoteerd door de scheidsrechter. Degene, die gemiddeld het dichtst bij het punt heeft geworpen is de Kampioen Puntballen 2019 in Doornenburg. Daar het ook het enige 'Puntbal Toernooi 2019' is tot nu toe in Nederland, wordt de deelnemer ook tegelijk de officieus Kampioen Puntballen 2919 van Lingewaard, Gelderland en Nederland.

Het Puntbalspel is ontwikkeld door de Vereniging Jeu de Boules Doornenburg. Het is een echt familiespel en kan overal en door iedereen gespeeld worden. De ondergrond en afstand kan variƫren. Voor inlichtingen kan men terecht bij Jeu de Boules Doornenburg. Secretariaat: Pannerdenseweg 62a, 6686BH Doornenburg. E-mail: Johan.tolkamp@kpnmail.nl of 06 10995095.

Uitgelicht

Digitale krant