Logo gemeentenieuwsonline.nl

Vrijwillige chauffeurs gezocht voor dorpsauto De Wielewaal

GENDT - Inwoners van Gendt is het vast niet ontgaan. Sinds begin oktober 2018 rijdt de nieuwe dorpsauto de Wielewaal (voorheen e-car), een initiatief van ParticipatiePunt Gendt.

Mede mogelijk gemaakt door garage Sambeek in Gendt en dankzij de vrijwillige chauffeurs kunnen inwoners van Gendt, die zelf weinig mobiel zijn, erop uit voor een ritje in de omgeving. En daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt aldus de vrijwilligers van ParticipatiePunt Gendt.

Om De Wielewaal optimaal te kunnen laten gebruiken, is het ParticipatiePunt dringend op zoek naar nieuwe vrijwillige chauffeurs. "Lijkt het u leuk om een dagdeel per week of om de 14 dagen ouderen te vervoeren binnen Gendt en Doornenburg? Bent u niet ouder dan 75 jaar en in het bezit van een geldig rijbewijs? Kunt u handig omgaan met de email en mobiele telefoon en vindt u het leuk om voor ouderen deze ritjes te verzorgen? Dan kunt u contact opnemen met Henny Campschroer via, 06 44868958 of email: ppgendt@swlingewaard.nl.

De rijtijden zijn van maandag-vrijdag, van 9.30-13.30 of van 13.30 tot 17.30 uur. Natuurlijk wordt u eerst ingewerkt. Een jaarlijkse rij-test en regelmatig chauffeursoverleg zijn een verplicht onderdeel van dit vrijwilligerswerk."

Meer berichten